lunes, 18 de junio de 2012

Capítols 17,18,19,20

Capítol: 17
Resum: Robert ignora a Aloma. Aloma parla amb Anna de la relació que havien tingut Joan i Cora, i Anna ja ho sabia. Aquella nit, aloma demana perdó a Robert

Cita:" Però l'home sap desvirtuar-ho tot, i té rao Rousseau en dir que tot el que és obre de l'home no val res. Generlment en l'home no hi ha res complet. Està condemnat a la contradicció." Kaillinikov, La tragèdia sexual de Lleó Toltoi. Aloma se va equivocar amb lo que li va fer a Robert.

Frase síntesi: Alome descorbreix realment com és la seva família.

Capítol: 18
Resum:Aloma descobreix una fotografia d'una noia a la cartera de Robert,es ella que li escriu cartes des    d'Amèrica. Robert se n'ha d'anar, però Aloma li amaga que espera un fill seu.

Cita: "I em rebel·lo contra la vida com si no hagues d'acabar-se mai." Benjamí Constant, Adolf Aloma es rebel·la contra tot allò que se suposa que és normal o ètic, i lluita per Robert, però s'ap que partirà.

Frase síntesi: A aloma li ha tocat madurar de cop.

Capítol:19
Resum:Robert s'envà, Aloma no li diu que està embaressada, mai l'oblidarà.

Cita: "O en quantes parts, aquelles que més temen los llurs defalliments, se affollen e anans de temps pareixen." Boccaccio, El Corbatxo. Aloma s'ha quedat completament sola.

Frase síntesi: Aloma ja no té ningú.

Cpítol: 20
Resum: Sen van a la casa nova, Aloma conta que està embarassada, i Anna reacciona molt malament. Després sentorna a la casa vella per darrer cop.

Cita:"La cortina, lenta i silenciosa com un destí que s'aproximés, caigué damunt l'amor". Margaret Kennedy, La ninfa constant. Aloma es tanca, ja no tornarà a estimar mai més.


Frase síntesi: La vida ha esta cruel per Aloma, però pot veure una petita llum al final del tunel.









Capítols 13,14,15,16

Capítol: 13
Resum: La senyora baixeres crida a Aloma perquè vegi el vestit de casament de la seva filla. Quan torna a casa veu a Joan estirat a terra, no es trobava bé, més tart, ella i Robert avisen un metge. Robert i Aloma passen uns dies agradables, fins que reben un telegrama d'Anna, que diu que tornan a casa, amb Dani malalt.

Cita:"Amor, no me dexes, que me moriré." Juan Álvarez Gato Aloma té por de que Robert torni cap a Amèrica.

Frase síntesi: Tot i que Aloma i Robert estan enamorats, les males noticies no se'n van mai.

Capítol: 14
Resum: Anna i Dani tornen a casa, poc després Dani mor. Joan parla amb Aloma de la cituació econòmica familiar, li diu que hauràn de vendre la casa.

Cita:-Digues, foll, has diners?-. Respòs: -He amat-.
-Has viles, ni castells, ni ciutatas, comdats ni ducats?-.
Respòs: -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, languiments, qui són mellors que emperis ni regnats. Llull, Llibre d'Amic e Amat. Aloma serà rica sempre, rica amb amors
Frase síntesi: La vida d'Aloma es derrumba per moments, tot el que li queda és Robert.

Capítol:15
Resum: Aloma va a Coral perque li torni un anell que un dia Joan li va regalar. Coral s'hi nega, i adamunt l'insulta. Definitivament, hauran de vendre la casa.

Cita: "Res no hi havia en ella de tant profundament arrelat que hom no pogues arrencar gairabé facilment" Aldous Huxley, Dues o tres gràcies. Aloma no té cap maldat.

Frase síntesi: Ja començen a estar desesperats, Aloma s'asabenta de coses que l'impresionen.
Capítol: 16
Resum:Aloma va parlar de la situació econòmica familiar a Robert, però joan ja n'hi havia parlat abans, tot i així li va fer insistir. Però Robert tampoc no en tenia de diners. Aquell vespre Aloma va mosegar els llavis de Robert.

Cita:Veus allí una joveneta pàl·lida que està separada de tots els altres? Mira com se'n va lentament. Sembla que camini amb els peus junts. No és veritat que s'assembla molt a la Margarida? Goethe, Faust
És un poema que recita Joaquim a Aloma.

Frase síntesi: La situacio econòmica familiar i personal d'Aloma és crítica. Son uns moments molt difícils.

Capítols 9, 10,11,12

Capítol 9:
Resum: Aloma i Robert decideixen anar al cinema, de tornada, Robert besa als llavis d'Aloma, això la trasbalsa molt, però el que més l'impacta és com diu "Aloma...". Hi està pensant constantment.

Cita: "Jo crec que l'home només somia per no cessar de veure" Goethe, Les afinitats electives.
Aloma està confosa, i no veu les coses clarament.

Frase síntesi: Aloma està molt confusa i emocionada, es comença a enamorar de Robert.

Capítol 10:
Resum: Dani i Anna se'n envan a una casa de camp perquè Dani es recuperi, recomanats per al metge. Joan tansols es despedeix perqueè ha d'anar a fer feina. Aloma sap que Robert se'n anira tart o d'hora. Ella es sent molt sola sense Dani a casa.

Cita: "Tenia ganes d'anarme'n lluny, com més lluny millor; allà on neix el mal temps."  Dostoievski, La dispersa. Aloma té moltes ganes de canviar d'aires, oblidar-se de tot i de tos, fer una nova vida.

Frase síntesi: Aloma sense Dani es sentirà més sola que mai.

Capítol 11
Resum:Aloma rep cartes d'anna, que expliquen com van les coses per allà, Aloma els i contesta no massa cosa. Explica una visita de coral, i l'estat d eles plantes del jardí. Un dia Aloma i Robert van a passejar pel centre, ja que Joan s'ha n'ha anat amb un amic.

Cita: "Maleït sigui aquell qui, en els primers moments d'una unió amorosa, no cregui que aquesta unió ha d'ésser eterna" Benjamí constant, Adolf Fa referència a la relació entre Aloma i Robert. Aloma està enamorada.

Frase síntesi: Aloma ha descobert l'amor.

Capítol 12
Resum:Joan convida a aloma i a Robert pel seu sant. Robert rep una carta d'Amèrica, tot i que ell diu que no partirà es passa el dia sense dir-li res, fins al vespre, es per això que Aloma està molesta.

Cita: "Ella era a la vora i les altres no eren  enlloc."  Thomas Hardy, Teresa dels Urbervilles.
Aloma s'intenta atracar a Robert però ell l'esquiva.

Frase síntesi: Alomkka es sent insegura, per la carta que ha rebut Robert.

Capítols 5,6,7,8

Capítol 5
Resum: Rober s'instal·la a casa, hi ha un ambient tens, ja que Aloma està nirviosa, i Dani es posa malalt, i Anna es preocupa. Tot i que el  metge diu que no es res greu, però el pobre no millora.

Cita:  “Tot ha d'ésser singular en la vida d'una noia com jo.” El roig i el negre.

Frase síntesi: Es forma un ambient dífícil, i Aloma i Robert poc a poc es van coneguent.

Capítol 6
Resum: Dani segueix sense millorar, al llit, Anna cada vegada es veu més sola i desamparada, es preocupa molt per al seu fill. Encanvi Joan, no es preocupa gens, i torna a casa tart. Aloma nota tota aquesta tenció.

Cita: "Els sentiments  de l'home són confusos i barregats." Banjamí Constant , Adolf
Joan es distancia de la família, sobretot de Dani, sense adonar-se'n.

Frase síntesi: La família se està desestructurant poc a poc, l'amient cada vegada es pitjor, i a tothom li costa ser feliç.

Capítol 7
Resum: Aloma es sent sola, i escriu una carta a una persona que no existeix, és per a un amant imaginari, al final reflexa la galosia que sent cap a Coral.

Cita: "Pensava que era molt dolç de saber-se estimat." Benjamí Constant, Adolf.
Aloma es sent sola i necessita sentir-se estimada.

Frase síntesi: Aloma s'allunya lentament del món, no es feliç, no s'hi troba a gust allà, somia amb un altre lloc.

Capítol  8
Resum:Aloma  envia la carta. Cada vegada Robert i Aloma s'agafen més confiança. A la nit escriu una altre carta, i també està disposada aa enviar-la.

Cita: "Essent tant semblants a la resta del món, podem confessar les nostres febleses." Meredith, Els comediants tràgics. Fa referència a la confiança que li està agafant a Robert.

Frase síntesi: Aloma s'aferra al soport que li brinda Robert.




jueves, 14 de junio de 2012

Capítols: 1,2,3,4

Capítol 1:
Resum: Primer ens explica d'on ve Aloma; ens explica que viu amb el seu germà i la seva cunyada Anna, i també amb el seu nebot el petit Dani. Aloma segueix la vida d'un gat, fins que un vigilant el mata.Aloma s'identifica amb el gat, ja que es sent molt sola i sensa estimació. Ella se'n va a comprar unes cortines noves, i amb els diners que li sobren es compra un llibre d'amagat, després torna, però quan es al tren, veu que s'ha dixat les cortines. Les va a cercar, i després a de tornar a casa a peu.

Cita: "I bé, tot m'apareix en la foma més grollera, més repugnant." - Tolstoi, Anna Karenina

Frase sintesi: Aloma es sent sola, sense efecte i desatesa, per això s'identifica amb el gat.


Capítol 2:
Resum: Aloma s'aixeca, i rep la visita del seu nabot a l'habitació. Més tart ella ajuda a Anna i a Joan a endressar la casa, i retrobant fotogrfíes de la família veuen a Robert, que és el germà de Anna, i els vindrà a fer una visita a casa, i es quedarà durant una temporada. Finalment Aloma acaba melancòlica mirant per la  finestra.

Cita: "No ho trobeu? És tan bonica que vénen ganes de clavar-li les dents" - Marcel Proust, Un amor de Swann.


Frase sintesi: Aloma i la seva curiositat pel nouvingut.

Capítol 3:
Resum: Aloma i Joan desideixen anar cap a Barcelona, cap al port, per anar a cercar a Robert, Aloma està mol il·lusionada per a tornar a veure el mar, tan blau i gran... Segueix també amb la intriga de saber d'una vegada per totes, com és Robert, i es fa un munt de preguntes ella mateixa sobre el germà de l'Anna, i sobre el país que habita. Finalment Joan el veu baixant de vaixell. A Aloma no li sembla bé la seva persona.


Cita: "Perquè aquestes coses i no pas d'altres?" Beaumarchais

Frase sintesi: Aloma s'endú una desil·lusió sobre Robert.

Capítol 4:

Resum:  Robert arriba a casa. Anna s'alegra de veure es seu germà. Aloma aparenta que Robert no li agrada, però en realitat si. Molta gent els visita per coneixer l'estranger, sobretot és Coral, que intenta acostar-si més, i Aloma es posa gelosa.


Cita: "Cap a la fi del passeig Julià remarcà que ella es ruboritzava molt"  Stendhal, El roig i el negre

Frase síntesi: Aloma està en un mar de confusions, i no sap ben bé que sent per a Robert.