lunes, 18 de junio de 2012

Capítols 13,14,15,16

Capítol: 13
Resum: La senyora baixeres crida a Aloma perquè vegi el vestit de casament de la seva filla. Quan torna a casa veu a Joan estirat a terra, no es trobava bé, més tart, ella i Robert avisen un metge. Robert i Aloma passen uns dies agradables, fins que reben un telegrama d'Anna, que diu que tornan a casa, amb Dani malalt.

Cita:"Amor, no me dexes, que me moriré." Juan Álvarez Gato Aloma té por de que Robert torni cap a Amèrica.

Frase síntesi: Tot i que Aloma i Robert estan enamorats, les males noticies no se'n van mai.

Capítol: 14
Resum: Anna i Dani tornen a casa, poc després Dani mor. Joan parla amb Aloma de la cituació econòmica familiar, li diu que hauràn de vendre la casa.

Cita:-Digues, foll, has diners?-. Respòs: -He amat-.
-Has viles, ni castells, ni ciutatas, comdats ni ducats?-.
Respòs: -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, languiments, qui són mellors que emperis ni regnats. Llull, Llibre d'Amic e Amat. Aloma serà rica sempre, rica amb amors
Frase síntesi: La vida d'Aloma es derrumba per moments, tot el que li queda és Robert.

Capítol:15
Resum: Aloma va a Coral perque li torni un anell que un dia Joan li va regalar. Coral s'hi nega, i adamunt l'insulta. Definitivament, hauran de vendre la casa.

Cita: "Res no hi havia en ella de tant profundament arrelat que hom no pogues arrencar gairabé facilment" Aldous Huxley, Dues o tres gràcies. Aloma no té cap maldat.

Frase síntesi: Ja començen a estar desesperats, Aloma s'asabenta de coses que l'impresionen.
Capítol: 16
Resum:Aloma va parlar de la situació econòmica familiar a Robert, però joan ja n'hi havia parlat abans, tot i així li va fer insistir. Però Robert tampoc no en tenia de diners. Aquell vespre Aloma va mosegar els llavis de Robert.

Cita:Veus allí una joveneta pàl·lida que està separada de tots els altres? Mira com se'n va lentament. Sembla que camini amb els peus junts. No és veritat que s'assembla molt a la Margarida? Goethe, Faust
És un poema que recita Joaquim a Aloma.

Frase síntesi: La situacio econòmica familiar i personal d'Aloma és crítica. Son uns moments molt difícils.

No hay comentarios:

Publicar un comentario