jueves, 14 de junio de 2012

Capítols: 1,2,3,4

Capítol 1:
Resum: Primer ens explica d'on ve Aloma; ens explica que viu amb el seu germà i la seva cunyada Anna, i també amb el seu nebot el petit Dani. Aloma segueix la vida d'un gat, fins que un vigilant el mata.Aloma s'identifica amb el gat, ja que es sent molt sola i sensa estimació. Ella se'n va a comprar unes cortines noves, i amb els diners que li sobren es compra un llibre d'amagat, després torna, però quan es al tren, veu que s'ha dixat les cortines. Les va a cercar, i després a de tornar a casa a peu.

Cita: "I bé, tot m'apareix en la foma més grollera, més repugnant." - Tolstoi, Anna Karenina

Frase sintesi: Aloma es sent sola, sense efecte i desatesa, per això s'identifica amb el gat.


Capítol 2:
Resum: Aloma s'aixeca, i rep la visita del seu nabot a l'habitació. Més tart ella ajuda a Anna i a Joan a endressar la casa, i retrobant fotogrfíes de la família veuen a Robert, que és el germà de Anna, i els vindrà a fer una visita a casa, i es quedarà durant una temporada. Finalment Aloma acaba melancòlica mirant per la  finestra.

Cita: "No ho trobeu? És tan bonica que vénen ganes de clavar-li les dents" - Marcel Proust, Un amor de Swann.


Frase sintesi: Aloma i la seva curiositat pel nouvingut.

Capítol 3:
Resum: Aloma i Joan desideixen anar cap a Barcelona, cap al port, per anar a cercar a Robert, Aloma està mol il·lusionada per a tornar a veure el mar, tan blau i gran... Segueix també amb la intriga de saber d'una vegada per totes, com és Robert, i es fa un munt de preguntes ella mateixa sobre el germà de l'Anna, i sobre el país que habita. Finalment Joan el veu baixant de vaixell. A Aloma no li sembla bé la seva persona.


Cita: "Perquè aquestes coses i no pas d'altres?" Beaumarchais

Frase sintesi: Aloma s'endú una desil·lusió sobre Robert.

Capítol 4:

Resum:  Robert arriba a casa. Anna s'alegra de veure es seu germà. Aloma aparenta que Robert no li agrada, però en realitat si. Molta gent els visita per coneixer l'estranger, sobretot és Coral, que intenta acostar-si més, i Aloma es posa gelosa.


Cita: "Cap a la fi del passeig Julià remarcà que ella es ruboritzava molt"  Stendhal, El roig i el negre

Frase síntesi: Aloma està en un mar de confusions, i no sap ben bé que sent per a Robert.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario